-
Język
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Kategorie
- Administracja i samorząd
- Audyt
- Biznes
- Bankowość
- Beletrystyka / Literatura faktu
- Bezpieczeństwo
- Ekonometria i statystyka
- Ekonomia
- Ekonomia i medycyna
- Finanse
- E-Biznes
- Finanse osobiste
- Gospodarka
- Handel międzynarodowy
- HR
- Informatyka
- Jakość i innowacje
- Logistyka
- Marketing
- Nieruchomości
- Ochrona środowiska
- Pedagogika
- Podręczniki
- Poradniki
- PR
- Prawo
- Psychologia
- Rachunkowość
- Rozwój osobisty
- Rynek kapitałowy
- Socjologia
- Społeczeństwo
- Sztuczna inteligencja (AI)
- Turystyka
- Ubezpieczenia
- Unia Europejska
- Zarządzanie
- Zdrowie
- Nowości
- Zapowiedzi
- Bestsellery
- Promocje
- Wyprzedaże
- Wydawnictwo
- For English
- Wydawnictwa
-
-
Kategorie
- Administracja i samorząd
- Audyt
- Biznes
- Bankowość
- Beletrystyka / Literatura faktu
- Bezpieczeństwo
- Ekonometria i statystyka
- Ekonomia
- Ekonomia i medycyna
- Finanse
- E-Biznes
- Finanse osobiste
- Gospodarka
- Handel międzynarodowy
- HR
- Informatyka
- Jakość i innowacje
- Logistyka
- Marketing
- Nieruchomości
- Ochrona środowiska
- Pedagogika
- Podręczniki
- Poradniki
- PR
- Prawo
- Psychologia
- Rachunkowość
- Rozwój osobisty
- Rynek kapitałowy
- Socjologia
- Społeczeństwo
- Sztuczna inteligencja (AI)
- Turystyka
- Ubezpieczenia
- Unia Europejska
- Zarządzanie
- Zdrowie
- Nowości
- Zapowiedzi
- Bestsellery
- Promocje
- Wyprzedaże
- Wydawnictwo
- For English
- Wydawnictwa
-
Kategorie

-
Kategorie
- Administracja i samorząd
- Audyt
- Biznes
- Bankowość
- Beletrystyka / Literatura faktu
- Bezpieczeństwo
- Ekonometria i statystyka
- Ekonomia
- Ekonomia i medycyna
- Finanse
- E-Biznes
- Finanse osobiste
- Gospodarka
- Handel międzynarodowy
- HR
- Informatyka
- Jakość i innowacje
- Logistyka
- Marketing
- Nieruchomości
- Ochrona środowiska
- Pedagogika
- Podręczniki
- Poradniki
- PR
- Prawo
- Psychologia
- Rachunkowość
- Rozwój osobisty
- Rynek kapitałowy
- Socjologia
- Społeczeństwo
- Sztuczna inteligencja (AI)
- Turystyka
- Ubezpieczenia
- Unia Europejska
- Zarządzanie
- Zdrowie
- Nowości
- Zapowiedzi
- Bestsellery
- Promocje
- Wyprzedaże
- Wydawnictwo
- For English
- Wydawnictwa
-
-
Kategorie
- Administracja i samorząd
- Audyt
- Biznes
- Bankowość
- Beletrystyka / Literatura faktu
- Bezpieczeństwo
- Ekonometria i statystyka
- Ekonomia
- Ekonomia i medycyna
- Finanse
- E-Biznes
- Finanse osobiste
- Gospodarka
- Handel międzynarodowy
- HR
- Informatyka
- Jakość i innowacje
- Logistyka
- Marketing
- Nieruchomości
- Ochrona środowiska
- Pedagogika
- Podręczniki
- Poradniki
- PR
- Prawo
- Psychologia
- Rachunkowość
- Rozwój osobisty
- Rynek kapitałowy
- Socjologia
- Społeczeństwo
- Sztuczna inteligencja (AI)
- Turystyka
- Ubezpieczenia
- Unia Europejska
- Zarządzanie
- Zdrowie
- Nowości
- Zapowiedzi
- Bestsellery
- Promocje
- Wyprzedaże
- Wydawnictwo
- For English
- Wydawnictwa
-
Kategorie
- Kategorie
-
Serwowanie piwa. Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki

Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania. Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo. Omówione zagadnienia: • pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania, • urządzenie do rozlewania, • zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania, • krany do nalewania piwa, • szklanki - rodzaje i użytkowanie, • prawidłowe rozlewanie i nalewanie, • regulacja urządzenia do rozlewania, • budowa własnego urządzenia do rozlewania, • konse
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8102-206-4 |
EAN | 9788381022064 |
- Opis
- Spis treści
- O Autorze
- Opinie i oceny (0)
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.
Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.
Omówione zagadnienia:
• pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - rodzaje i użytkowanie,
• prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.
Przedmowa 7
Wstęp 9
ROZDZIAŁ 1. Pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania 15
ROZDZIAŁ 2. Urządzenie do rozlewania 19
Elementy urządzenia do rozlewania 21
Gaz do rozlewania 22
Temperatura 24
Wielkość przeciwciśnienia 25
Rozwiązania tymczasowe i do użytku domowego 29
ROZDZIAŁ 3. Pojemniki na piwo 33
Pojemniki na piwo na rynku włoskim 40
Bezpieczeństwo przy eksploatacji beczek 45
ROZDZIAŁ 4. Zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania 49
Inne elementy linii rozlewania 58
Elementy dodatkowe urządzeń do rozlewania 65
ROZDZIAŁ 5. Krany do nalewania piwa 69
ROZDZIAŁ 6. Szklanki: rodzaje i użytkowanie 77
Gospodarka szklankami 82
ROZDZIAŁ 7. Rozlewanie i nalewanie 83
Przygotowanie szklanki 83
Sposoby rozlewania 88
Nalewanie z butelki 99
ROZDZIAŁ 8. Regulacja urządzenia do rozlewania 105
Przykład 1 108
Przykład 2 109
Przykład 3 110
Przykład 4 111
Przykład 5 112
Przykład 6 113
ROZDZIAŁ 9. Budowa własnego urządzenia do rozlewania 115
ROZDZIAŁ 10. Konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kranów 145
ROZDZIAŁ 11. Troubleshooting: rozwiązywanie problemów z rozlewaniem 153
Piwo odgazowane - zwiększyć nasycenie 153
Piwo przegazowane - zmniejszyć nasycenie 154
Temperatura serwowania piwa - fine tuning 157
Piwo odgazowane na jednej tylko linii przy ponownym otwarciu 157
Wady organoleptyczne powodowane przez urządzenie do rozlewania 158
Załącznik: System Draught Master 161
Bibliografia cyfrowa 165
Davide Bertinotti - popularyzator piwa i „beer hunter", od 1998 roku prowadzi domową produkcję piwa, zdobywając medale na różnych konkursach i prowadząc dziesiątki kursów i konferencji we wszystkich częściach Włoch. Prowadzi portal www.bertinotti.org poświęcony domowej produkcji piwa, kulturze oraz turystyce piwnej i jest jednym z członków założycieli MoBI - Movimento Birrario Italiano, www.movimentobirra.it.
Michele Galati - zarządca lokali piwnych od ponad 30 lat, właściciel prawdziwych pereł dla pasjonatów piwa, czyli piwiarni Abbazia di Sherwood w Caprino Bergamasco i The Dome w Nembro. Importer, „beer hunter" i popularyzator piwa, od 2003 roku jest wykładowcą na kursach nalewania piwa.
Polub nas na Facebooku
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
39,00 zł
44,85 zł
58,50 zł
39,00 zł
31,20 zł
44,85 zł
25,35 zł
39,00 zł
44,85 zł
58,50 zł
39,00 zł
31,20 zł
44,85 zł
25,35 zł
39,00 zł
44,85 zł
58,50 zł
39,00 zł
31,20 zł
44,85 zł
25,35 zł